arrow_drop_up arrow_drop_down
Koffie net zo gezond als groenten? 🤔
28 januari 2020 
in blog

Koffie net zo gezond als groenten? 🤔

Koffie ☕️ is HOT tegenwoordig, iedereen drinkt het en het liefste heel de dag door. We staan ermee op, en gaan er mee naar bed. En of dat laatste nou zo verstandig is, dat lees je verderop 😉

Ondanks dat koffie over het algemeen goed is voor je gezondheid om de volgende redenen; verbeterde cardiovasculaire gezondheid, afname bloeddruk, en verlaagd het risico op kanker. Dit komt omdat er een enorme hoeveelheid fytochemicalien wat in koffie zit, wat betekend dat koffie anti-oxidant en anti-inflammatoire effecten hebben. Dit zijn dezelfde gezondheidsvoordelen die groente ook hebben! Maar koffie bevat ook cafeine, en dit is even iets wat we onder de loep moeten nemen want dit is iets wat groenten niet bevatten…

 

Wat doet cafeïne dan wel?

Cafeïne is een stimulerende stof die uit de koffieboon komt. De cafeïne in de koffie is niet de reden van deze positieve gezondheidseffecten.

Het stofje cafeïne staat erom bekent dat het het vetverlies bevordert, je energie niveau verhoogt EN je prestaties kan verbeteren!

 

Hoe laat je cafeine op de juiste manier VOOR je werken? Hierbij mijn tips;

❣️TIP: je zou dus ook een sterke bak koffie kunnen drinken! In plaats van preworkout drankjes zitten dan ook bomvol cafeïne gezien de prestatie bevorderende effecten.

❣️TIP2: lust je geen koffie, neem dan cafeïne capsule voor hetzelfde effect, dit is goedkoper dan preworkout 😉

❣️TIP3: Ben je een slechte slaper, neem dan geen cafeïne houdende drankjes meer na 1200 smiddags, dus ook geen preworkout want de kans is groot dat je dan moeite hebt met in slaap komen! Het drinken van decaf koffie is qua gezondheidsvoordelen hetzelfde als een gewone kop koffie, handig om te weten mocht je wel trek hebben in koffie na 1200 in de middag 😉

❣️TIP4: Pas op; want sommige thee-soorten bevatten ook cafeine; lees altijd even wat er op de verpakking staat. Je hebt speciale cafeine-vrije thee, en natuurlijk ook de ‘slaap’ thee, mijn persoonlijke favoriet is dan ook de Sweet dreams van Yogi. 

 

Doe er je voordeel mee, en neem je koffie-inname eens onder de loep🧐!

 

 

Over de schrijver
Bernice is een professioneel fitness atleet in de IFBB Pro Legeau, en kan zichzelf na jaren wel een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van voeding, training en leefstijl. Haar sportprestaties en haar passie voor haar bedrijf zijn diverse keren uitgelicht op Regio8, Omroep Gelderland, de Gelderse Post en daarnaast is ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2018! Ze is inmiddels al jaren actief voor haar bedrijf Bodify als specialist in het begeleiden van dames en heeft hiermee al supermooie resultaten behaalt! Je hoeft geen fitgirl te zijn om je bij Bernice aan te melden, alle dames zijn welkom. Of je nou fit wil worden voor een hardloopwedstrijd, wil afvallen of sterker wilt worden, bij Bernice voel je je al snel op je gemak! Bernice woont samen met haar 2 franse buldoggen in Gendringen. Daarnaast is ze volle bak aan het werk om haar bedrijf uit te breiden met een extra locatie.
Reactie plaatsen