arrow_drop_up arrow_drop_down
10 December 2019 
in blog

Bone Broth | Botten soep voor snel herstel

Bone Broth, oftewel een bottensoep. Dit soort ‘soepjes’ zijn een heus medicijn bij een verlaagde weerstand en zorgen voor snel herstel na een griepje of verkoudheid. 

Griep en verkoudheid

Iedereen is wel eens ziek. Of je nu verkouden bent, koorts hebt of last van je maag hebt, het zijn meestal vrij onschuldige dingen die vanzelf weer overgaan. Maar wat nou als je het proces van ‘beter-worden’ een tikkeltje kan versnellen, zodat we weer snel up and running bent en kan knallen in de gym!

Het wordt tijd om ook eens een (botten) bouillon soepje te gaan maken, en met botten bedoel ik dus die mergpijpjes die je bij de soep in gooit en een aantal uur laat sudderen! Wist je dat soep met botten al lange tijd populair zijn in de Chinese cultuur? Zij geloven dat je hiermee je lichaam razendsnel hersteld. In botten, merg en bindweefsel zit namelijk veel collageen, dat tijdens het koken wordt omgezet naar gelatine, en dit is weer zeer rijk aan proline en glutamine, wat weer top is voor je gezondheid en immuunsysteem.

Hoe maak je het? 

Ingredienten

  • Mergpijpjes ( je kan ook schenkel gebruiken )
  • Soepgroente
  • Bouillon blokje

 

Belangrijkste is dat je de botten minimaal vier uur laat sudderen, hoe langer je het suddert hoe meer voedingswaarde je krijgt en hoe beter het dus is. Gooi er een bouillon blokje bij, en de soepgroenten en voila je bone broth is klaar!

 

Daarnaast nog een paar tips om je weerstand te verhogen?

  • Verhoog je Vitamine C en Zink
    Deze micronutriënten ondersteunen het functioneren van je immuunsysteem. Tijdens ziekte kan het immuunsysteem meer van deze voedingsstoffen gebruiken dan normaal. Ze functioneren ook als anti-inflammatoire anti-oxidanten.
  • Eet knoflook
    Ook dit verbetert de immuunfunctie en versnelt het herstel van je griep en vermindert de symptomen.
  • Doe wat verse gember in je thee

Greetz Bernice

Over de schrijver
Bernice is een professioneel fitness atleet in de IFBB Pro Legeau, en kan zichzelf na jaren wel een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van voeding, training en leefstijl. Haar sportprestaties en haar passie voor haar bedrijf zijn diverse keren uitgelicht op Regio8, Omroep Gelderland, de Gelderse Post en daarnaast is ze uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2018! Ze is inmiddels al jaren actief voor haar bedrijf Bodify als specialist in het begeleiden van dames en heeft hiermee al supermooie resultaten behaalt! Je hoeft geen fitgirl te zijn om je bij Bernice aan te melden, alle dames zijn welkom. Of je nou fit wil worden voor een hardloopwedstrijd, wil afvallen of sterker wilt worden, bij Bernice voel je je al snel op je gemak! Bernice woont samen met haar 2 franse buldoggen in Gendringen. Daarnaast is ze volle bak aan het werk om haar bedrijf uit te breiden met een extra locatie.
Reactie plaatsen